lauantai 24. marraskuuta 2018

HÄMÄLÄISJUHLA 2018

Tampereen vanhan kirjastotalon musiikkisalin seinällä on Allan Salon Tampere-fresko.
Kirjastotalon suunnittelun ja toteuttamisen teki mahdolliseksi Emil Aaltosen lahjoitus vuodelta 1919. Talon ovat suunnitelleet arkkitehdit Jussi ja Toivo Paatela.






Jalmari Finnen Säätiö ja Tampereen Historiallinen Seura järjestävät joka vuosi perinteisen Hämäläisjuhlan Jalmarin päivänä 20. marraskuuta. Tänä vuonna tilaisuus pidettiin Tampereen Kulttuuritalo Laikun musiikkisalissa. Talo tunnetaan edelleen paremmin Vanhana kirjastotalona.


Ohjelma on perinteinen, niin tänä vuonnakin. Tilaisuuden avasi Tampereen Historiallisen Seuran puheenjohtaja, dosentti Marko Tikka.


Juhlaesitelmän pitäjäksi oli pyydetty kirjailija Anna Kortelanen, jonka tutkimus Sara Hildenistä on äskettäin valmistunut. Esitelmänkin otsikkona oli "Sara on täällä tänään: Sara Hildenin yllättävä Tampere".



Anna Kortelainen luennoi Hämäläisjuhlassa 2018.


Hämäläisjuhlassa jaetaan aina Finnen Säätiön apurahat historian tutkimukseen. Yksi apurahan saajista oli Kangasalan lukion ryhmä, joka valmistelee musikaalia "Hullu prinssi eli totuus siitä, miten haarukka tuli Suomeen". Esityksen ensi-ilta Kangasalla on tammikuussa 2013.


Ilta päättyy perinteiseen Häme-lauluun, joka lauletaan yhteisesti. Sitä ennen saimme tänä vuonna nauttia kolmesta Kangasalan lukion oppilaiden esittämästä laulusta. Katarina Jagellonicasta oli kyse ja historiasta, eloisasti esitettynä ja hyvin laulettuna.
Ryhmän esitykset ovat tammikuussa Kangasalla.





















































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti